Σελίδες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

καθημερινές αλλαγές για καλύτερη ζωή

 

Η εποχή δεν ευνοεί την …ευτυχία, ούτε καν την ηρεμία. Η παγκόσμια (και εγχώρια) οικονομική κρίση αφήνει ελάχιστα περιθώρια καθημερινής ανάπαυλας.gk-aris.blogspot.gr Και επειδή, όπως φαίνεται, δεν απέχουμε και πολύ από την παράνοια και η ηρεμία, ίσως και να φορολογηθεί ως… είδος πολυτελείας, το click@Life σας παρουσιάζει 8 απλούς καθημερινούς τρόπους για να καλυτερεύσετε τη ζωή σας.


Δε ζητάμε τα αδύνατα αλλά λίγη ψυχραιμία την επιβάλλουν οι μέρες που έρχονται. Με αυτή τη λογική και δεδομένου ότι πολλά από τα δεινά που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία, δεν περνάνε...απο το χέρι της, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κάνουμε μικρά βήματα, μήπως και αλλάξουμε έστω λίγο την καθημερινότητά μας.
Πάρτε την ώρα σας

Αν αφήσετε το κινητό σας ανοιχτό όλη την ώρα κάποια στιγμή θα αποφορτιστεί. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αν συνεχίσετε με αμείωτους ρυθμούς να κυνηγάτε την καθημερινότητα, προσπαθώντας να αποδείξετε ότι η μέρα έχει περισσότερες από…24 ώρες, κάποια στιγμή θα χάσετε όλη σας την ενέργεια. Διαθέστε λίγο χρόνο για σας, όσο μπορεί ο καθένας, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κάθε μέρα με ενέργεια και δύναμη.

Βγείτε έξω
Είτε έχει κρύο, είτε βροχή, είτε χιόνι είτε ήλιο, μην πτοείστε. Βγείτε έξω (ντυθείτε καλά αν το απαιτεί ο καιρός) και κάντε μια βόλτα για να πάρετε καθαρό αέρα. Περπατήστε έστω και γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας με τον καφέ σας στο χέρι και αν είστε τυχεροί και βρείτε και κανένα παγκάκι, καθίστε να τον απολαύσετε. Όπου και να είστε (ναι ακόμα και στο κέντρο στην Αθήνα) κάτι όμορφο θα υπάρχει γύρω σας για να σας αναζωογονήσει.
Με μετρητά;

Ναι, με μετρητά. Ξεχάστε τις κάρτες (οι οποίες πλέον είναι και υπερχρεωμένες) και μάθετε να ζείτε με όσα έχει το πορτοφόλι σας. Πολλά ή λίγα, ναι έχει σημασία αλλά πάντα εξαρτάται από τι θέλει να κάνει ο καθένας. Θυμηθείτε ότι το ευχάριστο όταν πληρώνετε με μετρητά είναι ότι στο τέλος δε χρωστάτε σε κανέναν. Στην περίπτωση πάλι, που δεν έχετε χρήματα, απλά ανακαλύψτε τα δωρεάν «χαρίσματα» της περιοχής σας και πιστέψτε μας, υπάρχουν αρκετά.

Η δίαιτα του …κέρματος
Από πότε θεωρούνται ψιλά τα 50λεπτα και τα μονόευρα; Σταματήστε επιτέλους να θεωρείτε ότι τα ψιλά δεν έχουν αξία. Βάλτε έναν κουμπαρά (κατά προτίμηση στην είσοδο του σπιτιού σας) και όταν θα γυρνάτε από το σούπερ μάρκετ ή κάθε φορά που θα βρίσκετε ακόμα και ένα μονόλεπτο, ρίξτε το εκεί μέσα. Κάποια στιγμή θα έχει αξία και θα τα χρειαστείτε.
Από δεύτερο χέρι

Τα χρησιμοποιημένα ή από δεύτερο χέρι έπιπλα, ρούχα, κουζινικά σκεύη ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, έχουν (και οφείλουν να έχουν) μία καλύτερη... πορεία. Κουβαλούν τη δική τους ιστορία και η ανταλλαγή τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε αντικείμενα, βιβλία κλπ, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσατε καν να το σκεφτείτε. Χαμηλό κόστος και μεγάλη ποικιλία. Τι άλλο να ζητήσετε;

Εργασιακές αποφάσεις
Η εργασία καλύπτει τη μισή σας ζωή άρα οφείλει να σας ικανοποιεί, τουλάχιστον μέχρι κάποιο βαθμό. Αποφασίστε αν όντως ανήκετε σε εκείνη τη μερίδα των τυχερών ανθρώπων, που οι επαγγελματικές τους αποφάσεις τους αποδίδουν, όχι μόνο χρήματα αλλά και ευτυχία. Εάν πάλι δεν ανήκετε σε εκείνους (και επειδή αυτή την εποχή η λέξη «παραιτούμαι» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο κανενός) προσπαθήστε να ανακαλύψετε κρυφές χαρές στη δουλειά σας ή τουλάχιστον να εκτιμήσετε πράγματα, που τα θεωρούσατε μέχρι πρόσφατα δεδομένα. Εξάλλου όταν αγαπάς ή μάθεις να αγαπάς, αυτό που κάνεις, η καθημερινότητα γίνεται πιο απλή, πιο υποφερτή.
Καλημέρα, καλησπέρα

Μπορεί η καθημερινότητα να σας κυνηγά αλλά αν σταθείτε έστω και για λίγο, να πείτε μία «καλημέρα» ή να συζητήσετε απλά θέματα με τον γείτονα, τον περιπτερά ή τον ψιλικατζή σας, θα δείτε ότι ίσως τα πράγματα έχουν και μία πιο απαλή απόχρωση. Δεν κοστίζει, ανταλλάσετε απόψεις με ανθρώπους τελείως διαφορετικούς από εσάς (και αυτό αν μη τι άλλο είναι από μόνο του ενδιαφέρον), ακούτε «μεγάλες αλήθειες» και παίρνετε μία ανάσα …ανθρωπιάς.

Αποτάξου την τεχνολογία
Έλεος πια με την ηλεκτρονική διασκέδαση. Facebook, X-box, twitter και πάσης φύσης τεχνολογικό εύρημα κοινωνικής «αποχαύνωσης» είναι διασκεδαστικό αλλά μέχρι ένα σημείο. Καλέστε τους φίλους σας σπίτι και παίξτε χαρτιά ή επιτραπέζια, έτσι για αλλαγή. Εξάλλου πάνω σε μία παρτίδα τάβλι, γίνονται οι πιο σοβαρές συζητήσεις.
 http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου