Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σταμάτα να είσαι παράσιτο. «Πες ΥΕΑΗ στην εργασία!

Σταμάτα να είσαι παράσιτο. «Πες ΥΕΑΗ στην εργασία!»



Ανασκεύασε τις δηλώσεις ο κύριος Δούκας μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Μιλώντας στο αμερόληπτο δημοσιογράφο Πρετεντέρη ο πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από την πρόταση του κυρίου Δούκα να δουλεύουν οι άνεργοι εθελοντικά.


«Ο εθελοντισμός», είπε ο κύριος Σαμαράς, «δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αυτό είναι φανερό σε όλους. Ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να προχωρήσουμε με όραμα μπροστά είναι να εργάζονται όλοι. Και αυτό θα συμβεί με το καινούριο μας πρόγραμμα που θα ονομαστεί Υποχρεωτική Εργασία για όλους τους Άνεργους Ημεδαπούς (ΥΕΑΗ).»


Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα όλοι οι άνεργοι θα είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται -χωρίς να πληρώνονται- όπου υπάρχει ανάγκη.
Στο δημόσιο, αφού μετά τις απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις, διαθεσιμότητες, μετατάξεις κλπ, νευραλγικοί τομείς έχουν μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.
Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές και να δοθεί μια ανάσα σε όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά τις πολυεθνικές, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να είναι κερδοφόρες πληρώνοντας μισθό στους εργαζόμενους.
Στην εμπορική ναυτιλία, η οποία μας κάνει περήφανους ως Έλληνες.
Σε ξένες χώρες, όπου οι άνεργοι θα στέλνονται με ειδικά διαμορφωμένα τρένα. Εκεί θα τους παρέχεται δωρεάν διαμονή και διατροφή, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση και τους εταίρους μας, οι οποίοι βρίσκονται προ του δημοσιονομικού βαράθρου, να ορθοποδήσουν ξανά.


Πέρα από τη χαρά να προσφέρουν στη χώρα τους και στην ανθρωπότητα εν γένει -αντί να είναι παράσιτα- οι άνεργοι θα έχουν πολλαπλά οφέλη από την Υ.Ε.Α.Η.
Καταρχάς θα βγουν από την κατάθλιψη, η οποία όπως μας δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι η μάστιγα της εποχής μας.
Θα κοινωνικοποιηθούν ξανά.
Θα ασκηθούν σωματικά.
Θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις.
Θα έρθουν σε επαφή με εργοδότες -οι οποίοι ποτέ δε θα τους πάρουν στην επιχείρηση τους ως αμειβόμενους, αλλά τουλάχιστον θα έχουν γνωρίσει πολλούς εργοδότες.
Θα τονώσουν το εθνικό τους φρόνημα, αφού χάρη στο ΥΕΑΗ οι αλλοδαποί που λυμαίνονται τη χώρα μας θα αντικατασταθούν από τους ημεδαπούς ανέργους και η Ελλάδα θα ανήκει ξανά στους Έλληνες.
Θα ταξιδέψουν, θα μάθουν ξένες γλώσσες, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών.


Προκειμένου να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση και φαινόμενα εργασιοδιαφυγής ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να συσταθεί ο Οργανισμός Εύρεσης Ανέργων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον δυσκίνητο ΟΑΕΔ.
Στον ΟΕΑ θα συμμετάσχουν άντρες της ΕΛΑΣ, της ΣΔΟΕ, καθώς και εισαγγελείς.


Οι αστυνομικοί του ΟΕΑ θα έχουν το δικαίωμα να σταματάνε οποιονδήποτε και να ελέγχουν αν εργάζεται ή όχι. Όποιος δεν εργάζεται θα έχει περιθώριο μιας ημέρας να παρουσιαστεί στον ΟΕΑ της γειτονιάς του για να αναλάβει καθήκοντα.
Αν κάποιος αρνηθεί θα έχει ποινικές και πολιτικές κυρώσεις. Θα του αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγειν και θα καταδικάζεται σε καταναγκαστική εργασία για ένα έως δέκα έτη.
Όποιος βρεθεί να εργάζεται χωρίς ασφάλιση θα εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΕΑΗ και θα επιστρέφει στην επιχείρηση στην οποία δούλευε, αλλά χωρίς να πληρώνεται –σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η «μαύρη» εργασία.


Ο κύριος Πρετέντερης -σοκαρισμένος- ανέφερε ότι σε μια αναγνωριστική επιχείρηση της αστυνομίας σε καφετέριες της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας αποκαλύφτηκε ότι το 90% των θαμώνων ήταν άνεργοι.



«Είναι άδικο για αυτούς τους νέους», δήλωσε ο πρωθυπουργός με δακρυσμένο το ένα του μάτι, «να χάνουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής στις καφετερίες και στα μπαράκια χωρίς να εργάζονται, επιβαρύνοντας τους γονείς τους και την κοινωνία. Με το ΥΕΑΗ θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στην παραγωγική διαδικασία, να έχουν τα οφέλη της εργασίας, να βοηθήσουν τη χώρα τους και να αποφύγουν τις παγίδες των ναρκωτικών, του αλκοολισμού και των αναρχικών.»


Ερωτηθείς για το νέο αυτό ελπιδοφόρο πρόγραμμα ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε: «Δε φέρω καμιά ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ ούτε καν τη γνωρίζω την κυρία. Ο Παπακωνσταντίνου -ο Βασίλης όχι ο άλλος ο κουλτουριάρης- είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής.»


Τηλεφωνικά παρενέβη στην εκπομπή του Πρετεντέρη ο κύριος Κουβέλης ο οποίος φάνηκε δυσαρεστημένος από το ΥΕΑΗ.


«Εθελοτυφλείτε, κύριε Σαμαρά», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τρία εκατομμύρια συνταξιούχοι και, δυστυχώς, συνεχώς αυξάνονται, αφού ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία, αφού πρόκειται για βετεράνους με τεράστια πείρα στο αντικείμενο τους.
Γιατί να σταματάνε να εργάζονται ενώ συνεχίζουν να πληρώνονται; Η ηλικία δεν είναι δικαιολογία, αφού κι εγώ είμαι γέρος, αλλά συνεχίζω να είμαι παραγωγικός και να εργάζομαι καθημερινά.

Προτείνω λοιπόν τη δημιουργία μιας παράλληλης υπηρεσίας με το ΥΕΑΗ, η οποία θα έχει ως στόχο την υποχρεωτική εργασία όλων των συνταξιούχων.»


Ο κύριος Σαμαράς χειροκρότησε αυτή την πρόταση και σκέφτηκε αμέσως και την ονομασία της νέας υπηρεσίας: ΥΕS, Υποχρεωτική Εργασία Συνταξιούχων.


Και συνέχισε προτείνοντας κάτι ρηξικέλευθο: Να εργάζονται υποχρεωτικά και τα παιδιά.
«Ποιος ο λόγος να πηγαίνουν σχολείο;» ρώτησε ο πρωθυπουργός, «αφού ούτως ή άλλως άνεργα θα είναι όταν μεγαλώσουν. Αν όμως έρθουν από νωρίς σε επαφή με το χώρο της εργασίας θα μπορέσουν να εντρυφήσουν σε κάποια τέχνη, όπως του εργάτη βιομηχανίας ή του υπαλλήλου σούπερ-μάρκετ.»


Χωρίς να έχει ακόμα καταλήξει έκανε μια πρώτη νύξη για την ονομασία της νέας υπηρεσίας: Υποχρεωτική Εργασία Ανήλικων Παιδιών ή ΥΕΑΠ.


Κλείνοντας την εκπομπή ο κύριος Πρετεντέρης είπε συμπερασματικά:
«Ως αμερόληπτος δημοσιογράφος που είμαι θα συμφωνήσω με τον πρωθυπουργό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου