Σελίδες

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

αυγουστος απο protagon

Με ένα μαγικό τρόπο κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου το Αθηνοκεντρικό κράτος εκρήγνυται και απλώνεται και φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Ο χώρος αναφοράς ξεφεύγει από την Αθήνα, άντε και τα υπόλοιπα  αστικά κέντρα και κατασκηνώνει στην επαρχία και ειδικά στη νησιωτική. Και να το θαύμα! Όλοι πια ασχολούνται με τα προβλήματα και τα «προβλήματα» της επαρχίας, αφού τώρα γίνονται δικά τους.

Και να τα κανάλια να ξημεροβραδιάζονται στον Πειραιά με το ρεπόρτερ να έχει το ένα μάτι στο ρολόι και το άλλο στο πότε θα λύσει ο κάβος του Χ πλοίου και να διαμαρτύρεται για την «απαράδεκτη» αργοπορία του απόπλου.
Και να οι παρουσιαστές στα «πρωινάδικα» να χτυπιούνται για τις υπερβολικές τιμές των καυσίμων στα νησιά και να ρωτάνε που είναι το υπουργείο για να βάλει πλαφόν.

Και να τα σπαραξικάρδια ρεπορτάζ για τον Α παραθεριστή που πάτησε αχινό και αφού περίμενε και περίμενε στο αγροτικό ιατρείο του νησιού άκουσε τον  αγροτικό γιατρό να λέει  ότι μετά τις πρώτες βοήθειες θα χρειαστεί νοσοκομείο για τα περαιτέρω, μόνο που νοσοκομείο στο νησί δεν υπάρχει.

Και να συζητήσεις του στυλ:
- Πέντε ευρώ για να παρκάρω; Στο Σύνταγμα θα έδινα λιγότερα.
– Να πάτε να παρκάρετε στο Σύνταγμα, μανδάμ.

Και μέσα στον όποιο σαματά να και το κράτος-παρακράτος με τους υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές και λοιπούς εθνοσωτήρες να κόπτονται, λεκτικά πάντα, για την ελληνική επαρχία και τα «μπάνια του λαού».

Και κάποτε τελειώνει ο Αύγουστος «…κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα» που λέει κι ο Νιόνιος και μένουνε τα νησιά μόνο με τους ιθαγενείς.

Και ποιος νοιάζεται αν το καράβι πάει ή δεν πάει στο νησί, αν η βενζίνη είναι το ίδιο πανάκριβη όλο το χρόνο, η αν ο αγροτικός γιατρός με τα πενιχρά του μέσα είναι ότι διαθέτει ο τόπος από πλευράς περίθαλψης; Φυσικά κανείς.
Μέχρι βέβαια τον επόμενο Αύγουστο που όλοι θα ανακαλύψουμε την Αμερική, αν και δυστυχώς δεν δυνάμεθα να μεταναστεύσουμε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου