Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι κατέστρεψαν την Αθήνα

 1. Ποιοι κατέστρεψαν την Αθήνα- Ποιοι ειναι αυτοι που κλαψουρίζουν 2.  Η Αθήνα καταστράφηκε από την αντιπαροχή του εθνάρχη Καραμανλή λόγω του κομμουνιστικού κινδύνου στην επαρχία!

 3. Γιωργος Σαρρης
 4. Ολοι είδαμε την Κυριακή τις συμμορίες των κουκουλοφόρων να καίνε με σχέδιο ό,τι μπορούν, παλευοντας απεγνωσμένα να κρύψουν την τεράστια διαδήλωση που σόκαρε ΕΕ και εληνικό αστικό πολιτικό συστημα εξουσίας. Δε μιλάω βεβαια για τους απλούς διαδηλωτές που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ  αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή. Οποιος δεν είδε το βίντεο με τις μηχανες των ΔΙΑΣ  (κάντε κλικ στο χρωματιστο λίνκ) να πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά να σκορπίζουν τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ας του ρίξει μια ματιά και θα καταλάβει. Αυτοί όμως που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο ουτε είχαν στο μυαλό τους να καψουν νεοκλασσικά κτίρια. Κανένας δεν καίει το ιδιο του το σπίτι για να εκδικηθεί άλλους. Ας μην τρελαθούμε, απλά είναι τα πράγματα.
  Αυτοί όμως που κλαψουρίζουν επισήμως εδω και δυό μερες για τις "ομορφιές της Αθήνας" που χάθηκαν, ας σκεφτούν λίγο κι ας βγάλουν τη μασκα. Οσο για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν έναντι αντιπαροχής στο παιχνίδι  τι να πώ...κρίμα.

  Ποιος κατέστρεψε την εικόνα της νεοκλασσικής Αθήνας, πότε και γιατί;
  Η Αθήνα καταστράφηκε ουσιαστικά όταν ή χωρίς ορια εφαρμογή της αντιπαροχής ξέφυγε εντελώς μετά τα μέσα της δεκαετίας του '50. Ποιος ήταν ο υπεύθυνος της Αντιπαροχής; Ο εθνάρχης Κων. Καραμανλής κι αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο πραγματικός λόγος. Κι αυτός ήταν η προσπάθεια να αδειάσει η επαρχία για το φόβο νέου ξεσηκωμού αφου το 2ο αντάρτικο και ο εμφυλιος ήταν μόλις λίγα χρόνια πίσω. Οχι κυριοι, η αιτία  δεν ήταν η επίλυση της έκρηκτικής αυξησης του πληθυσμού στην Αθήνα λόγω των καταστροφών του εμφυλίου και του πολέμου. Αν ήταν έτσι θα ειχαν προχωρήσει σε ανασυγκρότηση των επαρχιακών πόλεων με σχέδιο ανθρώπινο όπως έγινε και αλλού. Αντί γι αυτό όμως "άφησαν" τον πληθυσμό στην Αθήνα να αυξηθεί κατα 200% μεσα σε 20 χρονια και μάλιστα αφήνοντας τους κατασκευαστές και τους δικούς τους να καταστρεψουν την Αθήνα για να κερδοσκοπήσουν, παίρνοντας κι αυτοί βεβαια το κατι τίς τους.
  Τα όρια της Αθήνας δεν ήταν και δεν είναι βεβαια τέτοια που να δεχτούν 5εκ. κόσμο.
 5. Τότε λοιπόν από τη δεκαετία του '50 και μετά κατεδαφίστηκε άγρια το μεγαλύτερο μερος των υπέροχων νεοκλασσικών ή εν πάσει περιπτώσει δεν ανακατασκευαστηκε μετά τις καταστροφές όπως έγινε σε αλλες ευρωπαικές πόλεις. Για ποιο λόγο ας πουμε τα κτίρια γυρω από το Συνταγμα δεν ανακατασκευαστηκαν κατα τα πρτυπα Τσιλερ; Τόσα λεφτά έγιναν χαρτοπόλεμος, αυτό δεν άξιζε τον κόπο;
  Φυσικά για τους ίδιους λόγους δεν πάρθηκαν ποτέ μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλ.επαρχίας και την άφησαν να μαραζώσει γιατί κατα τη γνωμη τους βρώμαγε ακόμα μπαρούτη.Αλλά ακόμη και οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν θα μπορούσαν φυσικά να είναι αλλιώς. Υπάρχουν και αλλού πολυκατοικίες και δεν είναι στο χάλι των δικών μας. Υπάρχουν και στην Αθήνα ακόμη κάποιες λίγες. Αντι όμως να ακολουθηθεί η γραμμή των πολυκατοικιών Μπαουχάους ή άλλων που είχαν μια ανθρώπινη αισθητική(τετοιες είχαν αρχίσει να χτίζονται από το '30 και στην Αθήνα, π.χ. Μπλέ Πολυκατοικία στα Εξάρχεια κ.α.)) άφησαν με τις λαμογιές και τις γνωστές συνδιαλλαγές που σφράγισαν τόσα χρόνια την αηδιαστική  συμπεριφορά των 2 αστικών πολιτικών δυνάμεων(ΕΡΕ,ΕΚ που έγιναν μετά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να καταστραφεί πραγματικά η Αθήνα χωρίς να χύνουν τόσα χρόνια ούτε ένα δάκρυ.
  Ισα ίσα το έκαναν "σωζοντας" και τότε την Ελλάδα από το "πρόβλημα της αστυφιλίας" και στο βάθος από τον κίνδυνο του κομμουνισμού, καταστρέφοντας και την αισθθητική, και την ανθρωπιά των πόλεων και την οικονομία!
  Ας μην παριστανουν λοιπόν τις θλιμμένες χήρες οι διάφοροι κλαίοντες στα κανάλια και στα πεζοδρόμια με κεράκια. Ας πανε λίγο πίσω, ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία και σε φωτογραφίες και θα δούν πότε. ποιός και πως κατέστρεψε την μια φορά κι ένα καιρό όμορφη Αθήνα.
  Ηταν αυτοί οι ίδιοι και μάλιστα το έκαναν ανοίγοντας σαμπάνιες και χωρίς κουκούλες.
  Οπως και να έχει πάντως, δυστυχώς θα είμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν το πρόβλημα μας ήταν κυρίως αυτό. Η πραγματική καταστροφή έχει αρχίσει να πατάει επικίνδυνο γκάζι. Η ΕΕ και η τρόικα με την ανοιχτή συνεργασία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ και της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης προχωράει σε προδοσία και ξεπούλημα της χωρας, σε προδοσία του λαού και άγριο κυνηγητό της εργασίας.Και για να το πετύχει ετοιμάζεται άμεσα για παραπάνω απίστευτη εκτροπή της δημοκρατίας και σοβαρή πολιτική ανωμαλία.
  Ο λαός πρεπει να αμυνθεί οργανωμενα και με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου