Σελίδες

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

πολιτικη αναλυση με φοβερο τροπο σκεψης πολυ αληθινη

http://themotorcycleboy.blogspot.comΡε συ, εδώ πρόκειται περί «θα τρελαθούμε εντελώς» δηλαδή! Να τα διαβάζεις και να κλείνεις ραντεβού με τον γκαβίατρο για καινούργια συνταγή γυαλιά. Να τ΄ακούς και να μην ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις (για να μη φανείς χαζός) ή να κουνήσεις συγκαταβατικά την κεφάλα (για να μη δείξεις χοντρόπετσος).

Ρε κοίτα που τελικά θα βγει σωστός και διορατικός ο φιλαράκος ο Μαρλαφέκας! «Τι ειναι ανησυχητικο εδω? Να σου πω. Αν η κυβερνηση ειναι χουντα και το ποπολο δεν θελει εκλογες, τοτε οντως ισχυει το "πουσαι Παπαδοπουλε" (οχι ο Αβρααμ) ή το all times classic "ο Ελληνας θελει βουρδουλα". Τουτεστιν, "βαρεθηκα να αποφασιζω ας ερθει καποιος να κανει οτι τον φωτισει ο Γιαραμπης”», αυτά μου είχε γράψει σχόλιο σε προηγούμενο ποστ και κοίτα να δεις που θα πέσει μέσα ο μπαγάσας!

Να καταγράψω ολίγα σκόρπια γεγονότα των τελευταίων ημερών (κάντο μήνα για να΄σαι μέσα) μπας και μου πεις εσύ τι να κάνω –να γελάσω ή να κατανοήσω συγκαταβατικώς;

Γεγονότο 1: Ο χοντρός και οι χοντράδες
Αχός πολύς έχει ακουστεί τον τελευταίο καιρό μετά τις διάφορες δηλώσεις Πάγκαλου. Ο οποίος Πάγκαλος δεν ξέρω τι ακριβώς δουλειά κάνει, αλλά είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και μπράβο του –άμα έχει ειδικό βάρος ο άνθρωπος πόσο ν΄αντέξουν χωρίς αυτόν οι κυβερνήσεις; Έλεγα για τις δηλώσεις –λοιπόν, συμφωνώ απολύτως με τις δηλώσεις του Πάγκαλου για τις οποίες έγινε ντόρος στα κανάλια. Κι όχι μόνο συμφωνώ, αλλά τις θεωρώ τόσο προφανείς και χιλιοειπωμένες ώστε να ονομάζω όποιον διαφωνεί ή εκπλήσσεται στο άκουσμά τους «κάλπη του κερατά». Εξηγούμαι:
-Είπε ο Πάγκαλος οτι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά επειδή σας διορίζαμε στο Δημόσιο». Δίκιο βουνό (και συγνώμη για τον ατυχή ογκομετρικό παραλληλισμό σχετικά με τον άνδρα). Φάγανε λεφτά οι πολιτικοί και φαγώθηκαν λεφτά με τη διόγκωση του δημοσίου τομέα και με τις έξτρα αμοιβές που τσέπωναν κατά καιρούς οι κομματικοί ημέτεροι –αυτό το ξέρουν μέχρι και οι τουρίστες στα ρεπορτάζ του Alter. Μιλάμε για τα λεφτά του Δημόσιου Προϋπολογισμού –έτσι; Τώρα αν εσύ διαμαρτύρεσαι επειδή όντας δημόσιος έφαγες 10 ευρώ, την ώρα που ο υπουργέας έφαγε 10.000.000 -μην το κάνεις. Απλώς αποδεικνύεις το πόσο τσίπης υπήρξες που έκανες πλάτη στον υπουργέα για ένα δεκαρικάκι.
-Είπε ο Πάγκαλος οτι «τον κοπρίτη που διόριζαν με ρουσφέτι οι πολιτικοί στο δημόσιο τον φορτωνόταν τελικά το δημόσιο, επειδή ο κοπρίτης θα παραμείνει κοπρίτης». Διαφωνεί κανείς με αυτό; Κι αν ναι, γιατί υπάρχει η γενικευμένη άποψη οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουμε μέχρι να ματώσουν; Και μη μου πεις –δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κοπρίτες (άλλωστε, πρώτος εγώ το έχω χιλιοπεί). Είπε ο Πάγκαλος οτι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες; Δεν το είπε. Ποιος το είπε; Περίμενε λίγο και θα δεις.
-Είπε ο Πάγκαλος οτι «οι αγωνιστές του ’21 που απελευθέρωσαν τη χώρα ήταν αγράμματοι άνθρωποι, αμόρφωτοι, πολλοί από τους οποίους δεν γνωίρζαν καν ελληνικά, μιλούσαν κάποια ιδιώματα». Αν διαφωνείς με αυτό και μου αποδείξεις οτι ο Κολοκοτρώνης ήταν απόφοιτος του Γουέστ Πόιντ, ο Καραϊσκάκης είχε διατελέσει ΣΕΟ στην Μπάλκαν Μπανκ κι ο Νικηταράς έπινε τσάγια με τον Μπαμπινιώτη πριν αφαλοκόψει τους εχθρούς –τι να πω; Κι εγώ μαζί σου.

Παίξανε κι άλλη μια δήλωση Παγκάλου περί «φασιστών διαδηλωτών» αλλά δεν θέλω να τη σχολιάσω επειδή δεν κατάλαβα σε τι αναφερόταν. Αν εννοούσε τίποτα «αγανακτισμένους του Αγ. Παντελεήμονα»«αφήστε τους να καούν τους απεργοσπάστες» θεωρώ οτι ο χαρακτηρισμός ήταν μετριοπαθής. Τουτέστιν εξαρτάται από την περίπτωση.
Γιατί τα έγραψα όλα αυτά; Επειδή, θείο, τα όσα είπε ο Πάγκαλος –Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –διαστρεβλώθηκαν από τα κανάλια! Βγήκε και τα αποκάλυψε παύλα διαστρέβλωσε ένας διευθυντής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ (ο οποίος μετά έπιασε δουλειά στη ΝΔ!) έγινε ο σχετικός ντόρος και τελικά; Ο κόσμος έμεινε με την εντύπωση οτι ο Πάγκαλος έχει δηλώσει «μαζί φάγαμε τα λεφτά στα ίσα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες και οι αγωνιστές του ’21 ήτανε στούρνοι».βγες στις κάμερες και πες ότι σου’γραψα στο χαρτάκι αλλιώς θα πω οτι είσαι παιδεραστής, ανώμαλος κι ο δράκος του πάρκου –πακέτο 3 σε 1». Αυτά είναι λοιπόν τα ιδιωτικά ΜΜΕ που θα σπάγανε την κρατική προπαγάνδα; Συγνώμη, αλλά αν είναι έτσι, θα φάω μόνο τις πατάτες.

Γεγονότο 2: Η τρομοκρατία και η μυωπία είναι κληρονομικές παθήσεις.
Πιάσανε τις προάλλες μια κοπελίτσα οι μπάτσοι –της φορτώσανε κάτι κατηγορίες περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (δεν κατάλαβα και καλά, η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση είχε κάνει τίποτα ή τους πιάσανε πάνω που σχεδιάζανε την προκήρυξη; επειδή δεν θυμάμαι να προβλέπει νόμος οτι είναι παράνομο να γράφεις οτι θες να σκοτώσεις τον πάσα ένα ή να υπάρχει νόμος που απαγορεύει την καταγραφή διευθύνσεων δικαστών –αν ήταν έτσι ο Μπορίς Βιάν θα είχε φάει πολλάκις ισόβια και οι διαφημιστικές εταιρείες θα ήταν όλες γιάφκες). Είπε λοιπόν κάποιος μπάτσος στους δημοσιογράφους οτι η κοπελίτσα είχε μάνα στη RAF (όχι την αεροπορία –την οργάνωση) και πατέρα σκοτωμένο αντάρτη πόλεων, το πήρανε οι δημοσιογράφοι και το κάνανε Χόλυγουντ, μόνο αναπαράσταση με πραγματικούς ηθοποιούς δεν πρόλαβαν να στήσουν. Βγαίνει την άλλη μέρα η μούφα στη φόρα –ούτε μέλος οργάνωσης η μαμά, ούτε σκοτωμένος ο μπαμπάς. Αγανάκτησαν οι δημοσιογράφοι! «Δε ντρέπεται η αστυνομία να λέει τέτοια πράγματα και να μάς παραπλανεί; Αν το ξανακάνει αυτό το πράμα η αστυνομία θα φωνάξουμε την αστυνομία να τη συλλάβει!» Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο φίλος του Μαρλαφέκα: αν ρε λεβέντες έβγαιναν οι μπάτσοι και σας λέγανε οτι συνέλαβαν Γερμανό επιστήμονα ο οποίος τους δήλωσε οτι η ελληνική οικονομία πετάει στ΄αστέρια και εντός των ημερών θα αγοράσει τον κόσμο ολόκληρο, θα το γράφατε; Όχι δηλαδή αν είναι έτσι, τζάμπα μαλακίζεται ο Υπουργός Οικονομικών και δίνει συνεντεύξεις. Θα αρκούσε να στείλει το κείμενο στη ΓΑΔΑ με την εντολή «να βγει σαν διαρροή» -κι όλα πρίμα.

Γεγονότο 3: Το διάβασμα βλάπτει
Μεταδόθηκε από τα κανάλια και μάλιστα ασχολίαστο –πράγμα που με παραξένεψε. Βλέπεις, τα κανάλια σχολιάζουν μέχρι τιράντα ας πούμε, αυτό πώς το αφήσανε άνευ; Βρήκανε, λέει, στο σπίτι της παραπάνω Γερμανίδας κοπελίτσας κάτι προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Όταν την πήγανε ανακριτή και εισαγγελέα –αν και δεν κατάλαβα ποιος ο ρόλος του εισαγγελέα στην προανάκριση –της είπαν περί προκηρύξεων. «Κυκλοφορούν παντού, στο ίντερνετ, στις εφημερίδες, δεν είναι μυστικές»,«Κι εσύ τι τις ήθελες;» ρωτάει η εξουσία. «Να τις διαβάσω», απαντάει (υποθέτω) η κοπελίτσα. «Δεν ξέρεις οτι απαγορεύεται να διαβάζεις τέτοια πράγματα;» ξηγιέται η εξουσία. Ε; Πώς; Πότε; Και γιατί; Έχω διαβάσει κι εγώ διάφορες προκηρύξεις και μάλιστα έχω αποθηκεύσει μία τώρα που μιλάμε επειδή θέλω να την σχολιάσω αμέσως παρακάτω. Είμαι παράνομος; Πες μου γιατρέ μου –να χαρείς! Και τι λέει περί αυτού ο Πάνος Σόμπολος που βιάστηκε να της κληροδοτήσει τη μισή ευρωπαϊκή τρομοκρατία; Τίποτα δε λέει -περιμένει να επιβεβαιώσει την είδηση, υποθέτω.

Γεγονότο 4: Μπόμπα χαρακίρι με διπλό πιπίνι
Η προκήρυξη που ανέφερα παραπάνω. Με υπογραφή «Αντάρτικος Σχηματισμός Λάμπρος Φούντας». Βάλανε, λέει, μια βόμβα έξω από το σπίτι της Καλλιόπης Σπανού, πάω παρακάτω να διαβάσω το περί τίνος πρόκειται γιατί δεν είχα την τιμή να γνωρίζω την κυρία:
«Η Καλλιόπη Σπανού είναι η διάδοχος του Γιώργου Καμίνη στη θέση του συνήγορου του πολίτη.Μιας διορισμένης "ανεξάρτητης" αρχής που έχει σαν αποστολή της την ελαχιστοποίηση των τριβών μεταξύ καθεστώτος και κοινωνίας,δεν είναι τίποτε άλλο δηλαδή από το λάδι ανάμεσα στα γρανάζια της κρατικής μηχανής.
Να γνώριζετε κάλα όλοι εσείς οι ευυπόληπτοι "κύριοι"και "κύριες" ,την ώρα που χτίζετε καριέρες ως μίζεροι στυλοβάτες και υπαλληλίσκοι,την ίδια ώρα στήνονται πολιτικά στρατοδκεία,σύντροφοί μας βασανίζονται,διώκονται,φυλακίζονται,οι φιλικές σχέσεις ποινικοποιούνται και η σφραγίδα των αντιτρομοκρατικών διατάξεων πέφτει πάνω σε κάθε κόμματι που αντιστέκεται και δρα».
Μά΄στα κύριος! Της βάλανε μπόμπα επειδή έγινε Συνήγορος του Πολίτη και χτίζει καριέρα! Επειδή δουλεύει σε μια «ανεξάρτητη» διορισμένη Αρχή η οποία έχει σαν αποστολή της την ελαχιστοποίηση των τριβών μεταξύ καθεστώτος και κοινωνίας! Και στα δημόσια νοσοκομεία πάντως –μη νομίζεις. Η περίθαλψη των απόρων εκεί αποσκοπεί, στην ελαχιστοποίηση των τριβών. Και το επίδομα ανεργίας, γι΄αυτό το δίνουν. Και τα βιβλιάρια υγείας και όλα! Άρα; Επόμενη βόμβα σε σπίτι γιατρού και μετά σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ ή του ΙΚΑ; Εντάξει –κάντο διευθυντής το υπάλληλος, για να χτυπηθεί στην καρδιά του το σάπιο σύστημα.

Γεγονότο 5: Χάιλ Λεωνάιντας!
Χαιρέτησε, είδα, φασιστικά ο Μιχαλολιάκος ο Χρυσαυγίτης στο Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Και μετά ξαναχαιρέτησαν κάτι άλλοι Χρυσαυγίτες –σιγά το νέο, θα πεις. Μη βιάζεσαι, θα σου συστήσω. Διότι το θέμα δεν είναι οτι οι Χρυσαυγίτες είναι φασίστες, το θέμα είναι πώς άρχισε να κυκλοφορεί η άποψη: δεν είναι ναζιστικός ο χαιρετισμός, οι Ναζί τον είχαν κλέψει από τους Σπαρτιάτες!!! Μη γελάς ρε μαλάκα –αλήθεια κάποιοι το ισχυρίζονται.
Εγώ λοιπόν, ο καλόβολος άνθρωπος, να παραβλέψω οτι δεν υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία περί σπαρτιάτικου χαιρετισμού αυτού του τύπου και η μόνη «απεικόνιση» που έχουμε είναι ένας αναγεννησιακός πίνακας (τότε που η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ξαναχαρασσόταν ή παραχαρασσόταν, διαλέγεις και παίρνεις). Ας υποθέσω λοιπόν οτι τον ναζιστικό χαιρετισμό τον είχανε ψωμοτύρι στη Σπάρτη: «Χάιλ Λεωνάιντας», «Ζιγκ Χάιλ χίντιους Νάιτμεαρ», κάπως έτσι. Αυτό τι θα συνεπαγόταν δηλαδή;
Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες κυκλοφορούσαν με χλαμύδες μίνι σαν την Έλενα Ναθαναήλ τη δεκαετία του ’70, αυτό σημαίνει οτι αν αρχίσει να κυκλοφορεί έτσι αεράτος αύριο ο Ελληνολάτρης δεν θα τον κλείσουν τσιφ στο Δαφνί; Ή να στο πάω αλλιώς –οι Σπαρτιάτες για να σκληραγωγούνται καθόντουσαν και έτρωγαν βρωμόξυλο, άρα να πηγαίνουν οι Χρυσαυγίτες στην πλατεία στα Εξάρχεια και να στήνονται καταμεσής φωνάζοντας: «βαρούτε να σκληραγωγηθώ»;
Διάβασα κι έναν μαλάκα σχολιαστή να παραλληλίζει: «αν είναι προσβλητικός ο ναζιστικός χαιρετισμός, τότε το ίδιο προσβλητικός είναι κι ο χαρακτηρισμός ‘σύντροφε’ μεταξύ των αριστερών». Σωστός; Υπέροχος! Επίσης να προσθέσω οτι «Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού» ήταν τελικά κρυφοκομμουνιστική ταινία, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που χρησιμοποιούν ευρέως τον όρο «σύντροφος» είναι απευθείας απόγονοι του Στάλιν και πάει λέγοντας!

Γεγονότο 6: Η απερίφρακτη βλακεία
Έγινε, λέει, κάποιο γκάλοπ όπου το 80% των ερωτώμενων συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο! Δηλαδή ως κοινωνία γουστάρουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια! Ένα φράχτη που στήνεται για να δηλώσουμε σα χώρα: «εμείς τα φυλάμε τα σύνορά μας» (χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνουμε άλλο μέτρο φύλαξης) και να ανεβάσουμε έτσι τις αμοιβές των τύπων που περνάνε κόσμο εντός Ελλάδας! Δεν με ενδιαφέρει η μέθοδος με την οποία έγινε η συγκεκριμένη έρευνα, αλλά αν έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα....

Τότε έφτασε ο καιρός να βγει η σχετική προκήρυξη στο e-government: «Αποστείλατε βιογραφικά για την κάλυψη θέσης δικτάτορα, απαραίτητα προσόντα: χαμηλό ύψος –υψηλό κόμπλεξ, άριστη γνώση της καθαρεύουσας και σκοροφαγωμένος μύσταξ. Αμοιβές υψηλές, συνταξιοδότηση εγγυημένη». Όχι τίποτα άλλο, να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία και σ΄αυτόν τον τομέα ρε παιδί μου –να μη μας καβαλήσει ο πρώτος τυχαίος ίλαρχος!
είχε δίκιο, αν εννοούσε όσους (λέγεται οτι) φωνάζανε έξω από τη ΜΑΡΦΙΝ Ερωτώ: αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μπορεί να περάσει τη θέση του στα κανάλια ακόμα κι όταν κάνει μπαμ οτι ο τύπος που τον διαστρέβλωσε ήταν στημένος –τότε τι γίνεται με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες; Σε λίγο θα έρχεται ο ρεπόρτερ σπίτι σου και θα σου ξηγιέται: « απάντησε πολύ λογικά η κοπέλα.

Πέρασε από εδώ οThe Motorcycle boy Παρατηρησις: Τα πραγματα εχουν αλλαξει. Θα περασει απο ΑΣΕΠ ο επομενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου