Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εμείς, η πρώτη γενιά που αφήνει τον κόσμο να γινει χειρότερος

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010



Στέκεις παγωμένος στον καναπέ. Παρακολουθείς τη ζωή σου σαν έργο στην τηλεόραση λες και δεν είναι δική σου. Βαζεις το χέρι στο στομα φοβισμένος και έκπληκτος.Δεν συμφωνείς με τίποτα από όσα ψηφίζουν για σένα στο όνομά σου κι όμως δεν κανεις τίποτα γι αυτό. Ελπίζεις μόνο πως χωρίς να κουνήσεις δαχτυλάκι όλα θα πανε καλύτερα. Ακους αθλια επιχειρηματα και γενικολογίες για την πατρίδα ΜΑΣ, την οικονομία ΜΑΣ, το κοινό συμφέρον και άλλα τέτοια.
Το υποψιάζεσαι, το φοβάσαι, αλλά δεν θέλεις να το δεχτείς...πως δεν υπάρχει κοινό συμφέρον, πως αυτός ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο. Ειναι ο κόσμος τους κι ο κόσμος μας.
Πως άλλαξαν όλα και πως ο θάνατός μας είναι η ζωή τους. Η έτσι νομίζουν...

Σε σπρώχνουν σε κόντρα με όποιον παλεύει, με όποιον απεργεί, με τους φίλους σου, τους συγγενείς , τα παιδιά σου με όλους.Φταίνε όλοι εκτός από αυτούς!Ομως εσύ πρεπει να το πιστέψεις.Πρεπει να μπερδευτείς, να γίνουν όλα στο μυαλό ένας πολτος, να μη βγάζεις άκρη.
Ολα πεφτουν μαζί στο κεφάλι σου.Η κρίση, η κακοδιαχείριση, η διαφθορά, τα σωστά και τα λάθη όλα μαζί.
Ξεκαθάρισέ τα.

Αλλο η Παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, άλλο η κακοδιαχείριση, άλλο η διαφθορά.

Ειναι τρία ξεχωριστά πράγματα.Η κρίση θα συνέβαινε και χωρίς διαφθορά και χωρίς κακοδιαχείριση όπως συμβαίνει στη Γαλλία, στην Ιρλανδια, στην Ισλανδια , στην Ισπανία , παντού...
Δεν φθάσαμε εδώ από την κακοδιαχείριση ούτε από τα λαμογια.Ολα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο για να μπερδεψουν το μυαλό μας. 
Φυσικά και υπάρχουν όλα αυτά, φυσικά και πρέπει να αλλάξουν.
Αλλα όταν το σύστημα κινδυνεύει από γάγγραινα για ποιό λόγο ασχολείται με τη θεραπεια των αλλεργιών του;
 Και εν πάση περιπτώσει η κορωνίδα της διαφθοράς είναι οι ίδιοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν παγκόσμια για το Τραπεζικό σύστημα και τις Αγορές όλα αυτά τα χρόνια από γνωρίζοντες κυβερνήτες και ειδικούς. Η καρδιά του καπιταλισμού δηλαδή που τώρα βρίσκεται σε αρρυθμία προσπαθεί να καταστρέψει τα πάντα για να σωθεί.
Οταν στην Ευρώπη , σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, πάνω από 25% του ΑΕΠ (μιλάμε για 100δες δις) κατευθύνεται στην σωτηρία των αμαρτωλών τραπεζών που δημιούργησαν την κρίση τι περιμένεις;
Να το σώσουμε περικόπτωντας 200 εκ.ευρώ από Δημόσιο και ΔΕΚΟ;
Ακόμη κι αν ήταν απόλυτα σωστό σίγουρα δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή τη στιγμή που η αγορά αργοπεθαίνει από έλλειψη ρευστότητας.Δεν το λέω εγώ , το λένε κορυφαίοι καπιταλιστές οικονομολόγοι της Κευνσιανής άποψης.

Κάθόμαστε  κι ακούμε όλα αυτά τα ψέμματα, ξεροντας πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν.Και προσπαθούμε να πείσουμε  τον εαυτό μας πως το μαύρο είναι άσπρο και πως φτάσαμε ως εδώ γιατί οι περιπτεράδες δεν έκοβαν αποδείξεις!Προσπαθούμε  να πιστέψουμε ό,τι ακούγεται καλύτερα στα αυτιά και τους δίνουμε το  χρόνο να πριονίσουν κι άλλοτο δέντρο της ζωής μας αντί να βάλουμε τέλος εδώ και τώρα.


Και αφήνουμε έτσι όλοι μαζί τη ζωή να κυλάει μακριά μας χωρίς εμάς.Και αντέχουμε όλοι εμείς μαζί συνένοχοι, το μέλλον να μας κοιτάζει απορρημένο μέσα από τα μάτια των παιδιών μας.
Εμείς, η πρώτη γενιά που αφήνει τον κόσμο να γινει χειρότερος.
Εμείς, η πρώτη γενιά που συμφωνεί να παραδώσει τα παιδιά της σε ένα αυριο χωρίς δικαιώματα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου