Σελίδες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣαλλα εσυ για σκεψου λιγο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ



1) Αυτός ο Ελληναράς που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι πλημμύρισε το σπίτι του εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων, είναι ο ίδιος που πετάει το χαρτί από την τυρόπιττα έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, ενώ οδηγεί.

2) Αυτός ο Ελληναράς που κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν εργάζονται αρκετά, ότι αργοπορούν να πάνε και βιάζονται να φύγουν, ότι λείπουν συνεχώς με άδειες και όταν δεν λείπουν διαβάζουν εφημερίδες και πίνουν καφέ, είναι ο ίδιος ο Ελληναράς που θα σκότωνε για τον ίδιο ή για το παιδί του, για μια θέση στο δημόσιο, για να κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα.

3) Αυτός ο Ελληναράς ο οποίος αρνείται να ανακυκλώσει τα οικιακά του απορρίματα με την πρόφαση ότι ο "μπλε κάδος" βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του (πολύ μακριά ήτοι δύο τετράγωνα), είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι ξεκινάει από την Κηφισιά για να πάει να διασκεδάσει στην Βάρκιζα διανύοντας 45 χλμ σταμάτα - ξεκίνα, για τουλάχιστον τρεις ώρες.

4) Αυτός ο Ελληναράς ο οποίος παραπονιέται για την αναδουλειά, για τις πεσμένες πωλήσεις, για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, για την κρίση στην ελληνική αγορά και για τις άδειες τσέπες των καταναλωτών, είναι ο ίδιος ο Ελληναράς που με το πρόσχημα της κρίσης καθυστερεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, απαιτεί μειώσεις όπου τον παίρνει, και στους δικούς του υπαλλήλους δίνει μισθούς πείνας, προφανώς με την αίσθηση ότι αυτοί δεν είναι καταναλωτές - οι καταναλωτές είναι πάντα κάποιοι άλλοι.

5) Αυτός ο Ελληναράς που καταδικάζει τις μίζες εκατομμυρίων, το «φάγωμα» των χρημάτων των κρατικών ταμείων και το μαύρο χρήμα μεγαλοεπιχειρηματιών και πολιτικών, είναι ο ίδιος που σου λέει «50 με απόδειξη, 70 χωρίς.  Ό, τι προτιμάτε.». Σε αναλογία τζίρου το ίδιο πράγμα κάνει και αυτός.

6) Αυτός ο Ελληναράς που διαμαρτύρεται για την κακή ποιότητα των δρόμων και αρνείται να πληρώσει διόδια για ένα απαρχαιωμένο και επικίνδυνο εθνικό οδικό δίκτυο (και καλά κάνει), είναι ο ίδιος Ελληναράς που στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών βέβαιο ότι βρίσκεται σε σούπερ πίστα ράλι, κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή χωρίς φλας και χωρίς ορατότητα, ενώ προηγουμένως σου έχει αναβοσβήσει επιτακτικά τους προβολείς του.

7) Αυτός ο Ελληναράς που κάνει κατάληψη χώρων με πανό στα χέρια και συνθήματα στα χείλη περί ραδιενέργειας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ο ίδιος Ελληναράς που παραπονιέται γιατί εδώ, εκεί, αλλού δεν έχει σήμα το κινητό του.

8) Αυτός ο Ελληναράς που κατακρίνει όλους τους βισματούχους, τα ρουσφέτια, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις προσλήψεις κάτω από το τραπέζι, είναι ο ίδιος Ελληναράς που κοιτάει πώς να πάρει τη σειρά των άλλων στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, ψάχνει γνωστό στον Δήμο για να του σβήσει την κλήση και δηλώνει γνωστός του επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου ή του πάρκινγκ  (ΤΟ μέσον), για να εξασφαλίσει καλύτερη θέση για τον ίδιο και τα χιλιάδες κυβικά του...

9) Αυτός ο Ελληναράς που ξεσηκώνεται και αντιδρά για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη, είναι ο ίδιος Ελληναράς που «ξεχνάει» το πλαστικό του μπουκάλι στην παραλία, που έχει ή πολύ θα γούσταρε να έχει πισίνα και γκαζόν, που κάνει μπάνιο αφήνοντας ασύστολα το νερό να τρέχει, που έχει ή ονειρεύεται να έχει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού από κείνα που καίνε τον μισό Αμαζόνιο, που πετάει τις τελειωμένες μπαταρίες του μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και που αφήνει όλα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα την ώρα που ο ίδιος κάθεται στο μπαλκόνι!

10) Αυτός ο Ελληναράς δεν μπορεί να είναι πάντα «κάποιος άλλος» .... Πόσοι πια είναι αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» που κάνουν κουμάντο σε όλους «εμάς» που δεν είμαστε σαν και αυτούς;

Πρόταση:
Το να διαμαρτύρεσαι, να φωνάζεις, να ξεσηκώνεσαι, να αντιστέκεσαι, να αρνείσαι, να επαναστατείς δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι υγιές και επιβάλλεται.
Απλά, πριν το κάνουμε, ας συλλογιστούμε για λίγο, πόσο πολύ πιο διαφορετικοί είμαστε τελικά ΕΜΕΙΣ, από ΑΥΤΟΥΣ με τους οποίους πραγματικά τα βάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου