Σελίδες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

και πίνω γκίνες... του Στάθη


Εφριτταν οι παρθένες πέννες με την ανάρτηση πανώ στην Ακρόπολη.


Κι
ωρύονταν για την «εικόνα της χώρας που αμαυρώνεται». Τώρα που τα πανώ «έγειραν» τον Πύργο της Πίζας, τσιμουδιά οι παρθένες (και πρόθυμες να προσυπογράφουν Μνημόνια και Σχέδια Ανάν) πέννες.

Ομως, πριν «βεβηλωθεί» η Ακρόπολη, ο Πύργος του Αϊφελ, το Μπιγκ Μπεν, το Κολοσσαίον και όλα σχεδόν τα μνημειακά εμβλήματα της γηραιάς Ευρώπης έχουν κατά καιρούς επίσης «βεβηλωθεί» με συνθήματα και πανώ πολιτών που διαμαρτύρονται ή αγωνίζονται.


Κι αυτό το γνώριζαν οι παρθένες πέννες, δουλειά τους όμως είναι να ψεύδονται. Διότι αν τυχόν αναρτηθούν και πάλι συνθήματα στην Ακρόπολη και πάλι οι παρθένες πέννες θα ωρύονται, κάνοντας πάλι ότι δεν γνωρίζουν, διότι όχι μόνον ψεύδονται, αλλά διότι η δουλειά της προπαγάνδας είναι να επαναλαμβάνει τα ψέματα.


Τέλος, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: ο Παρθενώνας είναι ο ίδιος δήλωση της δημοκρατίας για ισονομία και ισηγορία. Δεν τον προσβάλλουν τα πανώ και τα συνθήματα, αλλά οι παρθένες πέννες με τα ψεύδη και την προπαγάνδα τους. 
 
Μήπως έχει γίνει συνταγματάρχης ο φίλος Τηλέμαχος Χυτήρης; Δεν εξηγείται αλλοιώς η αργή αλλά σταθερή βύθιση της ΝΕΤ, σαν να βυθίζεται σε κινούμενη άμμο, σε ένα κλίμα και ήθος ΥΕΝΕΔ.

Είναι δυνατόν να καλούνται από το κανάλι για συζήτηση περί την κρίση στον Τύπο δύο δημοσιογράφοι ιδίων απόψεων κι ουδείς με κάποιον έστω αντίλογο;

Οσο για τους δημοσιογράφους-οικοδεσπότες, ως φρούτα έχασκαν, ως φυτά εθαύμαζαν!

Δεν είναι όλοι οι Ελληνες «Ανάνηδες» ή «Μνημόνιοι», το αντίθετο μάλιστα! Δεν μπορεί συνεπώς η ΝΕΤ, όσον κομματική και να 'ναι, να ξεπέφτει τόσον ώστε να αποδεικνύεται πως συχνά τα άσπρα κολάρα λίγο διαφέρουν από τους μελανούς χιτώνες.

Σιγά που θα άντεχε ο Παπανδρέου να περάσει μια βδομάδα χωρίς να δώσει συνέντευξη. Εδωσε στην «Καθημερινή», αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τη μείωση μισθών κατά 10% που έσπευσε ο Ομιλος Αλαφούζου να ζητήσει απ' τους εργαζομένους του. Ιδού οι επιχειρησιακές συμβάσεις! -είμαι βέβαιος ότι ο Παπανδρέου πονάει που μας τις επιβάλλει, συμπάσχει μαζί μας, θα διαδήλωνε υπέρ μας κι εναντίον του -αλλά τι να κάνει;

Τι να κάνει και ο κ. Ψυχάρης που πρέπει να σφάξει 65 εργαζόμενους για να σώσει 95; Ακόμα και οι Ρωμαίοι στον αποδεκατισμό έσφαζαν έναν στους δέκα. Αλλά αυτοί ήταν βάρβαροι. Ενώ τα ανδρείκελα των τροϊκανών που σφάζουν έναν στους τρεις είναι «εκσυγχρονιστές», είναι αυτό που θέλει η Ντόρα να μην είμαστε: λαϊκιστές. 

 
Οντως.

Αίφνης ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε χθες την υπόλοιπη Αριστερά ότι «θέλει την Ελλάδα ερείπια»! Δηλαδή θέλει την Ελλάδα ερείπια ο Γλέζος; ο Μίκης; ο Τσίπρας; -άσε η Αλέκα θέλει να την γκρεμίσει με τον γκασμά! (όχι με τον κασμά, με τον γκασμά). Θέλει την Ελλάδα ερείπια η πλην Κουβέλη Αριστερά και δεν τη θέλει ο Παπανδρέου με τη συνδιαχείριση, το Μνημόνιο και τις επιχειρησιακές συμβάσεις;

Παλιά ο Τσαρούχης έλεγε ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Σήμερα γίνεσαι και «ό,τι σε δηλώσουν». Το ποιος είναι τι σε αυτήν τη χώρα έχει καταντήσει μια φάρσα μπούφα. 

Λόγου χάριν, τον κ. Καρατζαφέρη, όστις μόλις προ ολίγου καιρού κραύγαζε ότι θα «μπει στην Πόλη» ότι θα «ορκίσουμε κυβέρνηση στην Αγια Σοφιά», ο κ. Παπανδρέου επαίνεσε στη Βουλή. Τον ίδιον άνθρωπο, τον φον Κωλοτούμπα, όστις εγκάριζε «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» (την εποχή που ίδρυε το ΛΑΟΣ), τον ίδιον που ψάρευε σε θολά νερά ονομάζοντας τους χρυσαυγίτες «μαχητές» -τον ίδιον αυτόν που δηλώνει «πρωτεύουσα του ελληνισμού τη Βασιλεύουσα», ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Λοβέρδος δημοσίως έχουν επαινέσει, εντός κι εκτός Βουλής, όχι μία αλλά πολλές φορές. Με φράσεις όπως: «υπεύθυνος και σοβαρός», «άξιος συγχαρητηρίων» κι άλλα ηχηρά οπορτουνιστικά.

Θα μου πείτε τώρα, από τη μια συνδιαχείριση με τον Ερντογάν ο Παπανδρέου κι απ' την άλλη χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη; Γίνεται;

Μα δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Ούτε πατριωτισμού.

Είναι θέμα μάσας. Να συνεχίσουν δηλαδή να τρώνε οι Δυνατοί - ήτοι οι τράπεζες, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και τα δικά τους παιδιά, κομματικά λαμόγια, κρατικοί και συνδικαλιστικοί καρεκλοκένταυροι, αεριτζήδες και μιζαδόροι.

Διότι η μάσα συνεχίζεται!

Φοροφυγάδες και εισφοροφυγάδες, σπατάλη (κρατική και κομματική), ανικανότης και υποτέλεια εξακολουθούν να χορεύουν τον κολασμένο χορό των Δυνατών, στέλνοντας τους αδύνατους, τους «καταραμένους» δηλαδή του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στην Καρμανιόλα της Τρόικας...

Μήπως πρέπει να μας στείλουν οι Ιρλανδοί τρεις μπάντες γκάιντες, για να αρχίσουμε κι εμείς εδώ τις διαδηλώσεις; 

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 29.ΧΙ.2010 stathis@enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου