Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μεγάλωσες με το πανκ, ενηλικιώθηκες με το «Κλικ», βγήκες στο κουρμπέτι με τον «εκσυγχρονισμό», για να πάρεις τον τέταρτο δρόμο προς την ανεργία.

http://mallon-akindynos.blogspot.com
 

Η γενιά του τίποτα

Μεγάλωσες με το πανκ, ενηλικιώθηκες με το «Κλικ», βγήκες στο κουρμπέτι με τον «εκσυγχρονισμό», για να πάρεις τον τέταρτο δρόμο προς την ανεργία. Μεγάλωσες με τη Φιλιππινέζα παραμάνα, ενηλικιώθηκες με τον Αλβανό χτίστη, έγινες φορέας του παγκόσμιου πνεύματος του Ολυμπισμού με τον Πακιστανό σκαφτιά, για να βρεθείς στο μακρύ δρόμο της αναζήτησης ενός «κινέζικου» μεροκάματου.
Μεγάλωσες με την «Αλλαγή», ενηλικιώθηκες με όραμα την καριέρα στο μάνατζμεντ, ανδρώθηκες με τις αγοραπωλησίες χαρτοφυλακίων και τα τάλεντ-σόου, για να βρεθείς να ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα “manual” καλλιέργειας μπρόκολων και ντομάτας στο χέρσο χωραφάκι του παππού. Μεγάλωσες με τα «μπλουζ», ενηλικιώθηκες με το γκομενιλίκι της μπε-εμ-βε και του κάμπριο, ανδρώθηκες με το «σ’αγαπώ-μ’αγαπάς» 10-12μ.μ. ένεκα προτεραιοτήτων της καριέρας στα χρηματιστηριακά, για να βρεθείς εργένης λόγω... οικονομικού αδιεξόδου. Μεγάλωσες με το Αντίντας, ενηλικιώθηκες με το Πόλο, ανδρώθηκες με το Αρμάνι, για να βρεθείς με την «κινεζιά» από το πανέρι. Μεγάλωσες με το «τσάλι», ενηλικιώθηκες με το μεταχειρισμένο Γκολφ, ανδρώθηκες με τον «κάγκουρα» Gti, για να γίνεις θιασώτης του «Δεν πληρώνω εισιτήριο». Μεγάλωσες με τη μάνα-βάλε-το-μπουφάν-σου-θα-κρυώσεις, ενηλικιώθηκες με τον σύμβουλο-ψυχολόγο, ανδρώθηκες με το γιόγκι, για να καταλήξεις συλλέκτης άδειων μπουκαλιών τσίπουρου, τώρα που το «Τζόνι» έφτασε να έχει τιμή-φαρμακείο.

Δηλώνεις αλληλέγγυος, είτε μισείς τους αλλοδαπούς απεργούς πείνας, γιατί ανακαλύπτεις μέσα στη βαριά σου κατάθλιψη ότι δεν έχεις καν τα κότσια να βρεθείς στη θέση τους. Φλέρταρες με το μεγαλοαστικό όνειρο για να φτάσεις να φλερτάρεις με την αυτοκτονία.


Γενιά της μεταπολίτευσης, γενιά της εκσυγχρονιστικής φούσκας, γενιά του τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου