Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το φάντασμα του Τσερνομπίλ με κυνηγά

Τελευταίο θέμα συζήτησης είναι  η ραδιενέργεια στην Ιαπωνία, μεγαλύτερη απειλή  και από το σεισμό και από  το τσουνάμι....
Οι 6 πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας ακόμη είναι επικίνδυνοι και ο έλεγχος της έκλυσης ραδιενέργειας αμφίβολος.
Τη φοβάμαι τη πυρηνική έκρηξη αντιδραστήρα!!!!
Το φάντασμα του Τσερνομπίλ  με κυνηγά...Οι μνήμες εκείνης της καταστροφής που ήταν και κοντινότερα σε μας, είχαν περάσει, αλλά ..............ξαναζωντάνεψαν και με γεμίζουν εφιάλτες  στο ...........ξύπνιο μου!
Ποτέ δεν θα δεχθώ τα καλά της πυρηνικής ενέργειας που τόσο κόπτονται τα κράτη --λόγω κέρδους-- να εγκαταστήσουν στις χώρες τους και μάλιστα σε σεισμογενείς περιοχές!!!!!!!
Κοιτάξτε τώρα την Ιαπωνία!!! 
Ένα φυσικό φαινόμενο έπληξε μια περιοχή της και είχε πολλά θύματα και  μεγάλες ζημιές. Είχε όμως και τα απρόβλεπτα....τα προβλήματα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες του σταθμού Φουκουσίμα.
Οι πληροφορίες είναι ανησυχητικές αλλά και συγκεχυμένες.
Όπως είναι φυσικό, πυρηνικοί φυσικοί περνούν από τα παράθυρα των ΜΜΕ, λέγοντας ο καθένας τη γνώμη του.
Ο πρύτανης του ΕΜΠ είπε ότι η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική για τη χώρα μας.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριένκο, προειδοποίησε σήμερα ότι και οι έξι αντιδραστήρες του «χτυπημένου» από το σεισμό των 9 Ρίχτερ πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα στην Ιαπωνία μπορεί να λιώσουν, αν οι αρχές δεν καταφέρουν να κρυώσουν τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου.
Πυρηνικός επιστήμονας που είναι μέλος στην οργάνωση εναντίον της πυρηνικής ενέργειας δήλωσε ότι οι πληροφορίες που παίρνουμε από τα ΜΜΕ είναι παραπλανητικές, και πως η πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρή.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα στη μακρινή μας Ιαπωνία, η Τουρκία επιμένει στην κατασκευή των πυρηνικών σταθμών της στη Σινώπη και στο Άκουγιου,( σχεδόν απέναντι από τη Ρόδο), αν και θεωρούνται σεισμογενείς περιοχές.
Ο  πυρηνικός φυσικός καθηγητής Χαϊρετίν Κιλίτς δηλώνει ότι η ραδιενέργεια που διαρρέει στην Ιαπωνία, μέσα σε ένα μήνα θα έχει φτάσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και θέτει και αυτός ζήτημα ως προς την κατασκευή στο Άκουγιου και τη Σινώπη, προβάλλοντας ειδικά, θέματα ασφάλειας και μόλυνσης της Μεσογείου.
Ανησυχείτε;;;
Δυστυχώς το νέφος της ραδιενέργειας ταξιδεύει, περνώντας πάνω από χώρες, χωρίς να γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς. Ο μόνος σύντροφός του είναι ο αέρας. Και από όπου περνάει μολύνει κόσμο.....Και ο κόσμος αρρωσταίνει και τώρα και αύριο...........και σε 20 χρόνια μετά!!! Αν πάλι βρέξει, η ''αθάνατη '' ραδιενέργεια θα μολύνει το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα στις χώρες που θα πέσει.
Θυμάμαι τότε, στο Τσερνομπίλ, που πυρηνικός φυσικός ερμηνεύοντας τον πανικό του κόσμου που έτρεχε να μετρήσει την ραδιενέργεια που πιθανόν είχε απορροφήσει, είχε πει :'' ....σε 20 χρόνια από τώρα θα δείτε πόσο θα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου....1 στους 3 θα προσβάλλεται''!!!
Και περάσανε τα 20 χρόνια .....και νομίζω ότι έχει βγει αληθινός, αφού κοντεύει ο καρκίνος να ξεπεράσει τη γρίπη!!!
Δεν θα κατανοήσω ποτέ, και δεν έχω και καμιά διάθεση να προσπαθήσω, πώς είναι δυνατόν να ανακαλύπτουν οι επιστήμονες τα  μέσα που -τάχα-διευκολύνουν τη ζωή του ανθρώπου....και αφού τα ανακαλύψουν, χωρίς να βάλουν στη ''ζυγαριά'' τα υπέρ και τα κατά, διαθέτουν την ανακάλυψή τους, όπως αυτή της σχάσης του πυρήνα του ατόμου, στα κράτη .....
Ασφαλώς, είναι μεγάλη η ανάγκη τα κράτη να εξασφαλίσουν ενέργεια, και να καλύψουν τις ανάγκες μας...Όμως κάτι τέτοιες στιγμές, κατανοείς το φαύλο κύκλο στον οποίο όλοι έχουμε μπλεχτεί!!!
Σκεφτείτε λίγο.........σε όλον το  κόσμο πόσοι αντιδραστήρες υπάρχουν!!!
ΗΠΑ ,104 αντιδραστήρες, Γαλλία, 58 αντιδραστήρες, Ιαπωνία, 55 αντιδραστήρες, Ρωσία 32, Γερμανία 17, Νότια Κορέα 21, Καναδάς 18, Ουκρανία 15, Κίνα 13 και Βρετανία 19. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής 62 νέοι αντιδραστήρες ανά τον κόσμο - 27 στην Κίνα, 10 στη Ρωσία, 5 στην Ινδία, 5 στη Ν. Κορέα κ.α.
Και ανησυχούμε για κομήτες που μπορεί να πέσουν στη γη!!!! 
Δυστυχώς, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν βλάπτουν ούτε τον άνθρωπο αλλά ούτε και το περιβάλλον, καλύπτουν --σύμφωνα με τα λόγια του  υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ,-- το 20% των ενεργειακών αναγκών. Άρα, παραδέχθηκε ο υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας, τα επόμενα 20-30 χρόνια θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε την πυρηνική ενέργεια!!!
Και η Τουρκία επιμένει......
Στο Ακουγιου έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ενώ ....(τραγική ειρωνεία) στη Σινώπη διαπραγματεύεται με την Ιαπωνία!!!
Και είναι δίπλα μας...............και υπάρχουν φωνές και εντός της χώρας μας που επικροτούν την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.......
Πάντως και η Ευρώπη καλύπτει το 30% των ενεργειακών αναγκών της, με πυρηνική ενέργεια!!
 Η Γαλλία έχει 19 σταθμούς και 58 αντιδραστήρες, η Βρετανία 9 σταθμούς και 19 αντιδραστήρες, η Γερμανία έχει 12 σταθμούς και 17 αντιδραστήρες, η Σουηδία διαθέτει 7 σταθμούς και 16 αντιδραστήρες, η Ισπανία έχει 6 σταθμούς και 9 αντιδραστήρες, το Βέλγιο έχει 2 σταθμούς και 7 αντιδραστήρες, η Φιλανδία 4 αντιδραστήρες, η Ουγγαρία 2 αντιδραστήρες, η Βουλγαρία 2 αντιδραστήρες, η Λιθουανία 1 αντιδραστήρα, η Ολλανδία 2 αντιδραστήρες, η Ρουμανία 2 αντιδραστήρες, η Σλοβακία 4 αντιδραστήρες, η Τσεχία 6 αντιδραστήρες, η Σλοβενία 1 αντιδραστήρα και η Ελλάδα 1 αντιδραστήρα - στον «Δημόκριτο».
Πάντως, ''μια ανάσα '' από μας, υπάρχουν οι 2 βουλγαρικοί αντιδραστήρες του Κοζλοντούι, ενώ έχει δοθεί άδεια για την κατασκευή ενός νέου αντιδραστήρα στη Μπελέν - σε απόσταση 14 χλμ από την οποία, το 1977 καταστροφικός σεισμός σκότωσε 120 ανθρώπους.
Τελικά, η μόνη λύση είναι να περιορίσουμε τις ανάγκες μας σε ενέργεια, και να αρχίσουν σοβαρά τα κράτη να κλείνουν έναν έναν τους πυρηνικούς σταθμούς, όπως έκανε η Ιταλία το 1987 που  έκλεισε  4 πυρηνικούς  σταθμούς της χώρας, αν και ο Μπερλουσκόνι έχει σχεδιάσει το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά θα τεθεί σε δημοψήφισμα!!!
Το φάντασμα του Τσερνομπίλ, πάντως, με κυνηγά..........http://atenizodas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου