Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τσίπα - Γιαούρτι

Τσίπα - Το δέρμα, η πέτσα...

Ξετσίπωτος (μεταφορικά) ο μη έχων πέτσα, ο ξεδιάντροπος. Εκείνος που δεν έχει ηθικούς φραγμούς, δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει.

Πολιτικά μιλώντας, εκείνοι που αράζουν σε μια καρέκλα εξουσίας, λειτουργούν χωρίς ηθικούς φραγμούς και δεν ντρέπονται. Αδιαφορούν για τις συμφορές που οι επιλογές τους φέρνουν στους ανθρώπους. Δεν ντρέπονται αντικρίζοντας τη δυστυχία των πολιτών. Δεν κοκκινίζουν μπροστά στην αηδία που νοιώθουν οι πολίτες γι΄αυτούς.

Η ξετσιπωσιά είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό των ημερών που διανύουμε. Μαζί της έχουν καταργηθεί κι άλλες έννοιες που ο λαός είχε σαν όριο αξιοπρέπειας. Το καθαρό κούτελο, τα καθαρά χέρια, τα παντελόνια που φοράει κανείς κλπ.

Οταν φεύγει η πέτσα από πάνω σου, και μπορείς να το ανεχτείς χωρις να σε αγγίζει αυτό το ξέσκισμα της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας, της ηθικής, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μπορείς να κλέβεις ακόμα κι από ένα συνταξιούχο γέροντα των 400 ευρώ. Μπορείς να κλέβεις τη ζωή των νέων. Μπορείς να κλέβεις τη ζωή των ανθρώπων γενικότερα.

Οταν την ίδια τη ζωή σου την έχεις εξευτελίσει χωρίς ενοχές, χωρις καμιά ντροπή φαντάσου τι μπορείς να κάνεις στη ζωή των υπόλοιπων.

Γιαούρτι , νόστιμο και υγιεινό γαλακτοκομικό.
Μεταφορικά , εργαλείο οργής. Υπενθύμισης της πέτσας.                                        http://vasiliskos2.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου