Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΠΟΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ? ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?

http://vasiliskos2.blogspot.com


Αγαπητοί κύριοι κυβερνώντες ,

Έχετε εντοπίσει πως το πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι σε ποια θέση ακριβώς θα καθίσετε? Πως είχαμε μια μεγάλη ανησυχία αν ο τάδε θα καταλάβει το τάδε Υπουργείο, και αν ο άλλος θα φύγει?

Υπάρχουν δυο πιθανότητες. Η δεν σας απασχολεί καθόλου τι ακριβώς σκεφτόμαστε οπότε συνεχίστε έτσι ζώντας σε ένα κόσμο παράλληλο από το δικό μας, ή νομίζετε πως ακόμα έχετε να κάνετε με την νηπιακή ηλικία του ελληνικού λαού οπότε με μερικές καραμελίτσες προσπαθείτε να τον ξεμοναχιάσετε στη γωνία για να τον πηδήξετε.

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός γέρασε απότομα. Εδώ κι ένα χρόνο περίπου όπως λέει σας επαναλαμβάνει συνέχεια τη γνωστή ατάκα, αλλά δεν την ακούτε,  «είμαι πολύ γέρος και πολύ κουρασμένος για να ακούω όλα αυτά τα σκατά….»

Δεν ξέρω αν εσείς βλέπετε το μάγο να βγάζει κουνελάκια μέσα από τα καπέλα, εμείς δεν βλέπουμε ούτε μάγους, ούτε καπέλα, ούτε περιστέρια.
Τριγυρίζοντας χτες σε διάφορα μπλογκ από άλλα ευρωπαϊκά κράτη έπεσα σε ένα έγραφε μεταξύ άλλων τα παρακάτω

«Η εξέγερση του ελληνικού λαού μαρτυράει ακριβώς τη πεποίθηση των απλών ανθρώπων για τη χρεοκοπία του πολιτικού, νομισματικού και καπιταλιστικού συστήματος, που εδώ και καιρό είναι σε πτώση, και πλησιάζει στο τέλος του. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε καλά ότι είναι μια απάτη των ισχυρών της γης, που θέλουν να αρπάξουν από  ολόκληρα έθνη, το πλούτο τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους...»

Οι ξένοι κατάλαβαν τι καταλάβαμε. Εκτός από τους ευρωπαίους συνεργάτες σας υπάρχουν και οι λαοί τους από κάτω που μας παρακολουθούν. Θέλουν να δουν τη συνέχεια, τι θα συμβεί, που θα φτάσουμε. Κι εμείς δεν θα τους απογοητεύσουμε. Θα δώσουμε τη δική μας εκδοχή. Μην ανησυχείτε καθόλου γι΄αυτό.

Θυμάμαι πριν χρόνια εκείνο το Σεπτέμβρη που έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους δίδυμους πύργους, βρισκόμουν σε ένα ξενοδοχείο σε κάποιο ελληνικό νησί και παρακολουθούσα με δεκάδες άλλους τουρίστες τι συνέβαινε. Όλοι σχολίαζαν την αθλιότητα των χτυπημάτων από τους τρομοκράτες (γερμανοί, ιταλοί, αμερικάνοι έλεγαν όλοι το ίδιο)

Λίγο πιο πέρα καθόταν μια παρέα από έλληνες και σχολίαζαν κι αυτοί. «Κοίτα τι σκαρφίστηκαν οι μπαγάσηδες οι αμερικάνοι για να κάνουν παιχνίδι» είπε ένας από τα παιδιά, «να δούμε ποιος φουκαριάρης λαός θα πληρώσει τη νύφη» είπε ένας άλλος. Ο πιο συνομωσιολόγος βέβαια το πέταξε δεν άντεξε «να δεις που δεν θα υπάρχει ούτε ένα θύμα εβραίος στο χτύπημα»

Ο έλληνας είναι πολύ μυστήριος λαός. Οι συνειρμοί μέσα στο μυαλό μας καλώς ή κακώς είναι εκτός κανόνων. Τα ευαίσθητα σημεία μας επίσης είναι ακαθόριστα. Ο λεγόμενος «κάλος» δεν φαίνεται παρά μόνο αν κάποιος πατήσει επάνω του. Αυτό που προσπαθείτε να κάνετε κύριοι είναι να μας τακτοποιήσετε σε λάθος νούμερο παπούτσι. Και το σφάλμα σας είναι πως επειδή είδατε να αγοράζουμε τα γυαλιστερά υποδήματα που μας προτείνατε τόσα χρόνια, γεμίζοντας με ψεύτικο πλαστικό χρήμα τις τσέπες μας, νομίσατε πως ξεχάσαμε να περπατάμε ξυπόλητοι. Νομίσατε πως τα παπούτσια που μας προτείνατε μας είχαν γίνει ανάσα ζωής που χωρίς αυτή δεν θα ζήσουμε.

Αστειεύεστε? Ο έλληνας είναι νευρικός, απότομος, αγενής γιατί αναγκάζεται να ζήσει καθ΄υπόδειξη. Γίνεται αντιπαραγωγικός, καταστροφικός και ανούσιος μόλις τον κοπαδιάσεις. Για δώστε  του μια ευκαιρία να πράττει κατά βούληση και θα δείτε τι σημαίνει κόλαση.

 Μόλις τον αφήσεις στη ομορφιά του χάους που έχει μέσα στο κεφάλι του, γίνεται εκείνο το ανυπάκουο αγρίμι πάλι . Αρχίζει να ανιχνεύει προς τα που φυσάει ελευθερία.  Εδώ και πολλούς αιώνες αρκετοί έχουν στοιχηματίσει πάνω στην εξαφάνισή του, τη μετάλλαξή του, τη ταπείνωσή ή την υποδούλωσή του.
Μεταμορφωνόμαστε σε διάφορα ανάλογα με τις επιταγές των καιρών αλλά έχει σβήσει νομίζετε η ιερή τρέλα από μέσα μας?  Αλίμονο σε όσους στοιχηματίσουν πάνω σ΄αυτό.

Κι αν νομίζετε πως απλά με έχει πιάσει εθνικό παραλήρημα υπομονή. Όλα μπροστά μας είναι. Μη βιάζεστε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου